Yoga på Arbejdspladsen

Yoga på arbejdspladsen.

Yoga på arbejdspladsen er noget jeg holder rigtig meget af at kunne tilbyde. Fordi det giver så meget mening, og det giver øjeblikkelige positive resultater. Kroppen og hovedet får en ”pause” og det at mødes med de andre i denne yogapause løfter enhver stemning og giver godt humør.

Pause-yogaen foregår på stole og kræver ingen omklædning. Vi laver stoleyoga i 25-35 min. Jeg indleder ofte mine undervisningssessioner med at spørge, om der er ønsker til øvelser, der modvirker specifikke gener. De svarer stort set altid, at de ønsker øvelser, der modvirker myoser i skuldre og nakke. Mange af dem arbejder ved computeren og skrivebordet hele dagen og klager over hyppige hovedpiner, såkaldte spændingshovedpiner. Musearme, ømme lænde og trætte øjne nævnes også ofte som gener, der følger med for meget og for stillesiddende arbejde.

Som yogalærer til disse yoga sessioner på stole, bruger jeg mine egne erfaringer, og derfor er jeg også meget varm fortaler for at få deltagerne til bare at gøre et par enkelte øvelser i løbet af en arbejdsdag. Programmet jeg laver kalder jeg for pause- og stoleyoga, og programmet er specielt udviklet til at passe ind i en arbejdssituation. Det vil sige at alle øvelserne kan laves ved eller bag skrivebordet eller på en stol, og de kræver ikke omklædning. Mit håb er at udbrede dette lille program (som selvfølgelig kan varieres), så mange flere kan slippe af med hovedpine osv. Jeg er godt klar over at det fulde program måske er vanskeligt at passe ind i en arbejdsdag, men bare et par af øvelserne er en start. Jeg tror på, at det lille yogaprogram kan gøre en stor forskel i form af mere livskvalitet for den enkelte og set fra et arbejdspladsperspektiv tror jeg på, at programmet kan betyde færre sygedage og øget arbejdsglæde. Kontakt mig for yderligere info og evt en prøvetime.

Namaste Lise